Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Farfalle z cukinią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 600 gramów
pomidory 300 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
ocet 2 łyżek deserowych
mozzarella 150 gramów
rukola 0,75 szklanek
makaron kokardki 400 gramów
ser żółty ostry 5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone małe cukinie pokroić na bardzo cienkie plasterki. Sparzonym pomidorom zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki usuwając twarde nasady. Kawałki cukinii podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, rozdrobniony czosnek. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami oraz octem i dusić jeszcze 5 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Mozzarellę pokroić w plasterki, oczyszczona rukolę posiekać.
Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Osączony wrzucić na patelnie z warzywami i wymieszać. Obłożyć plasterkami mozzarelli, przykryć i pozostawić na rozgrzanej płytce 5 minut, żeby ser się stopił. Przed podaniem posypać danie startym serem i rukolą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER