Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka makaronowa z karczochami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron penne 500 gramów
bekon 12 plastry
oliwa 1 łyżek stołowych
karczochy 800 gramów
oliwki zielone 350 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
majonez 6 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą i osączyć. Pokrojony w paski bekon przesmażyć 3 minuty na oliwie i osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Serca karczochów pokroić na małe kawałki. Ostudzony makaron wymieszać z karczochami, oliwkami i bekonem. Posypać posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i wymieszać z majonezem. Na 60 minut włożyć do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER