Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Ananasy smażone w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 15
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 20 dekagramów
jajko 2 sztuk
śmietana kremówka 0.2 litrów
sól według uznania
ananas według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

W naczyniu ubić na sztywno śmietanę ze szczyptą soli, następnie dodać 2 jajka. Do masy dodać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 1 godzinę. Rozgrzać w garnku 1 litr oleju (lub 1 kg smalcu). Zamieszać ciasto, zanurzać w nim plastry ananasa lub inne owoce: jabłka, banany, czereśnie. Smażyć porcjami po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Wyjąć z tłuszczu i osączyć. Podawać gorące

Uwagi:

ananas w krążkach - może być świeży lub z puszki


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karola

Data: 2010-10-01

najlepiej podawać z lodami waniliowymi i polewą czekoladową na to;) można udekorować miętą. Jadłam tak w restauracji - pycha ;)

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

ciężkie

Autor: aisha40

Data: 2009-04-18

polecam,:)

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

Wg mnie pomysł nietrafiony.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER