« Powrót  

Kremowa zupa ziemniaczana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 50 gramów
seler naciowy 1 szklanek
szalotka 3 sztuk
seler 1 kilogramów
ziemniaki 300 gramów
bulion drobiowy 5 szklanek
listki tymianku 1,5 łyżek stołowych
śmietana kremowa 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Na roztopione w rondlu masło wsypać seler naciowy, przykryć i dusić 3 minuty. Dodać posiekane szalotki i smażyć, bez przykrycia, ok. 3 minuty. Włożyć oczyszczony, pokrojony w kostkę seler korzeniowy oraz oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlać bulion oraz wsypać tymianek i szybko zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 40 minut pod przykryciem. Przestudzona zupę zmiksować, wymieszać ze śmietaną, jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: