Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Babka ziemniaczana z mięsem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
masło 40 gramów
jajka 3 sztuk
mieso wołowe mielone 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i ugnieść, dodać masło oraz szczyptę soli i utrzeć z żółtkami na gładką masę, a na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek.
Farsz: wymieszać mięso z podsmażoną na połowie masła cebula, dodać jajko oraz gęstą śmietanę i doprawić.
Resztą masła grubo posmarować żaroodporne naczynie, na dnie ułożyć połowę ziemniaków, potem farsz, a na koniec resztę ziemniaków. Piec 60 minut w 170 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER