Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Wołowina z kiełbasą i papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
wołowina zrazowa 4 plastry
sól według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
kminek 0,5 łyżek deserowych
majeranek 0,5 łyżek deserowych
bulion wołowy 2 szklanek
papryka zielona 4 sztuk
ziemniaki 3 kilogramów
pomidory 4 sztuk
kiełbasa wiejska 250 gramów
papryka mielona słodka 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę drobno pokroić, a posiekany czosnek rozetrzeć z solą. Wygniecione ręka kotlety lekko posolić, obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju i przełożyć do rondla. Na patelni zrumienić cebulę, oprószyć mąką, doprawić solą, majerankiem, kminkiem oraz czosnkiem. Zalać szklanka gorącego bulionu i zagotować. Zawartość patelni przełożyć do mięsa i razem dusić pod przykryciem 23 minuty na małym ogniu.
Oczyszczona paprykę pokroić w paski, a oczyszczone ziemniaki w ćwiartki, przelać na sicie wrzątkiem i razem z papryką dodać do mięsa. Wlać resztę gorącego bulionu i dusić kolejne 13 minut. Dodać obrane i pokrojone w gruba kostkę pomidory i plasterki kiełbasy, posypać mielona papryką. Wymieszać i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER