Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Cannelloni z mięsem mielonym

Opis:

Dla smakoszy pikantnego jedzenia.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron cannelloni 0,5 kilogramów
mięso mielone 0,5 kilogramów
czerwona fasola 50 gramów
sos pomidorowy 2 sztuk
pomidor 50 gramów
papryka 50 gramów
cebula 50 gramów
pieczarki 50 gramów
kukurydza 50 gramów

Wykonanie:

Ugotuj makaron all dente. Mięso mielone podsmaż na oleju i dodaj sól i pieprz.
Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż wszystkie razem na patelni.
Sos pomidorowy ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Wymieszaj mięso z warzywami i nakładaj do 'rurek' makaronowych. Makaron układaj w naczyniu żaroodpornym i polej sosem pomidorowym.
Na wierzchu posyp żółtym serem.
Wstaw do piekarnika na ok. pół godziny.

Uwagi:

Potrawa najlepiej smakuje z dodatkiem dużej ilości przypraw. Można dodać również ostrą paprykę.

Autor: kath

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: emilkamil

Data: 2011-05-04

ja dodał bym jeszcze czosnek ,2 ząbki

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER