Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Arabskie kotlety z orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso cielęce 700 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 2 sztuk
orzechy włoskie 0,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
cytryna 4 plastry
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zmielone mięso wymieszać ze startą cebulą oraz jajkami, utrzeć drewniana pałka. Masę podzielić na 4 równe części. Z każdej uformować na zwilżonej wodą deseczce płaski prostokąt, posypać go posiekanymi orzechami i zrolować. Kotlety ułożyć w formie wysmarowanej masłem i upiec na zloty kolor - ok. 20 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypać posiekaną natką i udekorować plasterkami cytryny. Podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą lub cykorią.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER