Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka ziemniaczana z rybą i szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
szpinak mrożony w liściach 400 gramów
filety z dorsza 500 gramów
ser żółty 100 gramów
śmietana 1 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki ugotować, odcedzić i zmielić. Umytą, osuszoną rybę drobno pokroić. Szpinak podsmażyć na łyżce masła, dodać kawałki dorsza i chwilę podsmażyć. Wymieszać ze śmietana i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego włożyć połowę ziemniaków i oprószyć gałką. Na nich rozłożyć masę rybno-szpinakową i przykryć reszta ziemniaków. Wierzch posypać startym żółtym serem. Piec 45 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER