Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zupa deserowa z czekolady i pomarańczy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śmietana kremowa 90 mililitrów
cukier brązowy 1 łyżek deserowych
mleko 4,5 szklanek
pomarańcze 4 sztuk
czekolada mleczna 250 gramów
kakao 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i wstawić pod przykryciem do lodówki. Sparzone pomarańcze cieniutko obrać ze skórki. Skórkę pokroić w paseczki i wrzucić do mleka w rondlu i powoli zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na 30 minut. Mleko przecedzić i ponownie wlać do rondla. Dodać posiekana czekoladę oraz kakao rozprowadzone w odrobinie zimnego mleka lub wody. Mieszać, aż czekolada się stopi, podgrzewać jeszcze minutę. Czekoladę wlać do filiżanek, każdą porcję udekorować kleksem bitej śmietany. Podawać na deser lub na podwieczorek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER