Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Rosół z kurkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 60
czas(z pieczeniem/smażeniem): 6 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kura rosołowa 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
kurki 100 gramów
jajka 1 sztuk
mąka 5 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Do 3 l osolonej wrzącej wody włożyć oczyszczona kurę i trochę podgotować. Dodać oczyszczoną włoszczyznę oraz opieczona na blasze lub nad gazem cebulę. Gotować na małym ogniu, aż mięso stanie się zupełnie miękkie. Wywar odcedzić i zebrać tłuszcz. Do czystego, klarownego rosołu wrzucić oczyszczone kurki i gotować jeszcze 10 minut. Z jajka i maki ukręcić ciasto na lane kluski i wlać je przez niewielki lejek do gotującej się zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku sola oraz pierzem. Podawać z natka pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER