Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Babka litewska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 2 kilogramów
boczek wędzony 500 gramów
jajka 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcedzić. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać. Pokrojony w kostkę boczek zrumienić z cebula. Połowę boczku odłożyć, a resztę wymieszać z ziemniakami, dodać jajka oraz czosnek, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonej formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Podawać posypaną odłożonym boczkiem i polaną śmietaną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER