Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Śledzie w śmietanie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
mleko 1 szklanek
cebula 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
ocet winny 1,5 łyżek stołowych
koperek według uznania
cytryna 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Moczyć śledzie przez 2,5 godziny w mleku wymieszanym z kilkoma łyżkami wody. Osączone pokroić na dzwonka i przełożyć do miski.
Wymieszać śmietanę z octem, 1/2 l przegotowanej wody oraz posiekana cebula. Doprawić do smaku pieprzem oraz sola i ew. szczypta cukru. Sosem śmietanowym zalać śledzie i odstawić na dobę w chłodne miejsce.
Opłukany, osączony koperek posiekać, a sparzoną cytrynę pokroić na kawałki. Śledzie w śmietanie podawać z cząstkami cytryny, udekorowane listkami koperku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER