Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka śledziowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
matiasy 300 gramów
fasola Jaś 150 gramów
ziemniaki 3 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuk
marchewka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
koperek według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki oraz marchewkę krótko obgotować, pokroić w kostkę i smażyć na oleju 7 minut. Po przestudzeniu wymieszać z wymoczonymi, pokrojonymi w paseczkami filetami śledziowymi, oczyszczoną, posiekaną cebulą oraz pokrojonymi w kosteczkę ogórkami. Dodać ugotowaną fasolę, oliwę, musztardę, oraz pieprz do smaku i wymieszać. Odstawić na 30 minut. Przed podaniem udekorować piórkami koperku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER