Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa fasolowa z kaszą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola 200 gramów
bulion 2 litrów
grzyby suszone według uznania
kasza perłowa 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
cebula 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną fasolę zalać na noc zimnym bulionem (może być z kostki), a umytych kilka grzybków zimną wodą. Następnego dnia dodać do fasoli kaszę, grzyby pokrojone w paseczki i łyżkę masła.. Gotować pod przykryciem, uważając, by kasza nie wykipiała. Gdy fasola zmięknie, dodać zrumienione ma maśle drobno posiekane cebule i gotować jeszcze kilka minut. Zupę doprawić do smaku sola oraz pieprzem, a przed podaniem posypać posiekana natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER