Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Krem z selerów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cielęcina z kością 250 gramów
włoszczyzna 0,5 pęczek
woda 1,5 litrów
selery 2 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotować wywar z mięsa i włoszczyzny. Usunąć warzywa, a mięso obrać z kości i razem ze szklanka wywaru zmiksować, a potem przetrzeć przez sito. Oczyszczone selery zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i dusić z masłem, dodając 1/4 szklanki czystego rosołu. Mięso i seler wymieszać z wywarem. Doprawić sola oraz cukrem, zaprawić żółtkami rozkłóconymi ze śmietaną i podgrzać. Podawać z grzankami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER