Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Ostry krem z dyni

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dynia 3 kilogramów
woda 3 szklanek
mleko 3 szklanek
czosnek 3 ząbki
bulion 1 kostek
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
cebula 1 sztuk
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
pieprz biały 1 łyżek deserowych
pieprz Cayenne 0,5 łyżek deserowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
śmietana 5 łyżek stołowych
płatki migdalowe według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony z pestek miąższ dyni, obrać i pokroić na kawałki. Zalać w garnku wodą i mlekiem, dodać oczyszczony cały czosnek, kostkę bulionową, listki oraz ziele angielskie. Gotować 30 minut, wyjąć listki oraz ziele, a wrzucić pokrojoną w kostkę i podsmażona na oliwie cebulę, słodką paprykę, oba pieprze i sos sojowy, zagotować. Całość zmiksować (jeśli wody jest za dużo, odcedzić dynię wraz z pozostałymi składnikami, zostawiając płyn w garnku, aby w rzazie potrzeby dodać go później) lub miksować bezpośrednio w garnku na jednolitą masę. Dodać śmietanę, zagotować i posypać płatkami migdałowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER