Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Żurek małopolski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wywar z mięsa i włoszczyzny 2,5 litrów
zakwas na żur 500 mililitrów
kiełbasa biała 500 gramów
ser biały 500 gramów
jajka 10 sztuk
czosnek 1 ząbki
śmietana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wywar przecedzić, wlać zakwas, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, włoszczyznę z wywaru oraz ew. pokrojone mięso. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek. Zupę zagotować i zaprawić śmietaną. Włożyć pokrojony w kostkę ser oraz ćwiartki jajek ugotowanych na twardo.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER