Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Zupa rybna

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 300 gramów
liść laurowy 3 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, wy filetowane ryby pokroić na kawałki. Oczyszczona włoszczyznę pokroić w słupki, a oczyszczone ziemniaki w kostkę.
Ryby w garnku zalać 2 litrami zimnej wody, lekko posolić, dodać listki laurowe, ziarenka ziela i zagotować. Wywar przecedzić i dodać pokrojone warzywa oraz ziemniaki i doprawić. Gotować ok. 30 minut. Dołożyć filet z ryb i gotować jeszcze 15 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER