Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zupa rybna z łososia

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
oliwa 0,5 szklanek
czosnek 5 ząbki
bulion warzywny 1 litrów
pomidory konserwowe 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
kolendra 1 pęczek
oregano 0,5 łyżek deserowych
cytryna 1 sztuk
filet z łososia 0,5 kilogramów
mule według uznania
parmezan 100 gramów
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony czosnek obsmażyć w garnku na oliwie. Zalać wywarem warzywnym, dodać pomidory z puszki i gotować na małym ogniu 60 minut. Dodać pokrojona natkę, kolendrę, oregano oraz sok z cytryny i gotować 30 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować. Dodać łososia pokrojonego w gruba kostkę i gotować następne 30 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Wlać zupę do talerzy i udekorować sparzonymi mulami oraz posypać startym parmezanem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER