Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Farfalle z łososiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron farfalle (kokardki) 500 gramów
cebula 1 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
śmietana 0,5 litrów
łosoś wędzony 300 gramów
koperek według uznania
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i wszystko zalać gęstą śmietana. Gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać łososia pokrojonego w małe paseczki i chwile gotować. Dodać makaron i posiekany koperek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyłożyć na talerze i posypać startym parmezanem oraz udekorować ziołami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER