Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Boeuf Strogonow II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 1 kilogramów
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
bulion wołowy 2 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w paski grubości ok. 1 cm i długości 4 cm. Oprószyć mąką i posypać solą oraz grubo mielonym pieprzem. Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na łyżce masła, dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
Na pozostałym rozgrzanym maśle obsmażyć mięso stale mieszając. Dodać cebulę i wlać bulion. Dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut. Pod koniec dodać mielona paprykę i śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER