Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Bakłażan faszerowany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 65 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażany 4 sztuk
mięso wołowe 350 gramów
olej 2 łyżek stołowych
papryka żółta 2 sztuk
cebula 2 sztuk
pomidorki koktajlowe 150 gramów
mięta 4 gałązki
ser owczy 250 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

W umytych, osuszonych bakłażanach wyciąć podłużne paski, usuwając łyżeczką warstwę miąższu. Oprószyć sola i odstawić na 15 minut. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i doprawić.
Umyte pomidory przekroić na pół. Miętę posiekać, a ser pokroić w kostkę. Oczyszczoną cebulę pokroić w plasterki, a oczyszczone papryki pokroić w krążki.
Opłukać bakłażany i lekko rozkroić wzdłuż, nadziać mięsem i warzywami. Doprawić, posypać rozkruszonym serem i połową mięty. Piec 30 minut w 175 stopniach. przed podaniem posypać reszta mięty.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER