Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Syberyjskie pielmieni

Opis:

Małe pierożki z mięsem.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1,57 szklanek
jajka 1 sztuk
sól według uznania
mięso wołowe 150 gramów
mięso wieprzowe 150 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
bulion 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ciasto: do przesianej mąki, dodać pół szklanki osolonej przegotowanej wody oraz jajko i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić je na 2 części i przykryć.
Farsz: oczyszczona, posiekana cebulę usmażyć na maśle i zmielić razem z mięsem. Wlać bulion, doprawić solą, gałką oraz pieprzem. Dobrze wyrobić. Formować małe kuleczki wielkości orzecha.
Ciasto rozwałkować na placek grubości 2 ml. Małym kieliszkiem wycinać krążki, na środek każdego nałożyć farsz i zlepić brzegi, nadając pierożkom kształt półksiężyca. Gotować porcjami w osolonym wrzątku 6-8 minut. Osączyć na sicie. Podawać gorące polane stopionym masłem lub śmietaną. Można je też zapiekać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER