Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Miodowy kwas do picia

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
miód płynny 500 gramów
rodzynki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
drożdże 100 gramów
cukier 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Zagotować 5 litrów wody. Miód wlać do kamionkowego naczynia, zalać do gorącą wodą i mieszać do momenty, aż miód całkowicie się rozpuści.
Utrzeć drożdże z cukrem, dodać do ostudzonego miodowego płynu i wymieszać. Przykryć i odstawić na dobę w ciepłe miejsce. Z kwasu zebrać pianę. Wlać sok z 2 cytryn i dodać otarta skórkę ze sparzonej cytryny, wymieszać. Do przygotowanych butelek wrzucić rodzynki, wlać kwas miodowy, szczelnie zamknąć i ostawić na 3 dni w chłodne miejsce.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER