Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Chlebowy kwas do picia

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chleb żytni 250 gramów
cukier 1 szklanek
rodzynki 50 gramów
drożdże 10 gramów
cytryna 1 sztuk

Wykonanie:

Zagotować 5 l wody. Pokrojony chleb podsuszyć w piekarniku, zalać gorącą wodą i ostudzić. Dodać drożdże oraz cukier, wymieszać i odstawić na noc.
Przecedzić, wrzucić rodzynki i po kawałku cytryny. Rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER