Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Quiche z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
masło 3 łyżek stołowych
twaróg 300 gramów
ser kozi 120 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
papryka czerwona 1 sztuk
szparagi zielone według uznania
brokuły 100 gramów
pomidory 2 sztuk
cukinia 0,5 sztuk
jajka 3 sztuk
mleko 150 mililitrów
oliwa 2 łyżek stołowych
bułka tarta 3 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 2 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Ciasto: przesiana mąkę wymieszać z masłem, 200g twarogu oraz szczyptą soli i szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folie i włożyć na 30 minut do lodówki.
Oczyszczona paprykę pokroić na kawałki, a cebule i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na łyżce oliwy. Oczyszczone kilka szparagów pokroić na kawałki i sparzyć. Umyta cukinie pokroić w plastry. Podzielone na różyczki brokuły gotować razem z cukinią 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedzić i osączyć.
Kozi ser pokruszyć i wymieszać z pozostałym twarogiem, jajkami, mlekiem oraz ziołami prowansalskimi. Opłukane pomidory pokroić na ćwiartki.
Ciasto rozwałkować na placek nieco większy niż forma i wyłożyć nim natłuszczoną formę, brzegi lekko docisnąć. Całość posypać bułka tartą. Wlać masę serowo-jajeczną, ułożyć warzywa, cebulę oraz czosnek i lekko docisnąć. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło lub na zimno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER