Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Borszcz

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 250 gramów
ziemniaki 250 gramów
kapusta 300 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
marchewka 2 sztuk
buraki czerwone 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
pieczarki 50 gramów
cukier 1 łyżek deserowych
kwas buraczany 1 szklanek
czosnek 2 ząbki
śmietana 0,25 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Warzywa oczyścić. Umyte, osuszone mięso pokroić w kawałki, przełożyć do garnka i zalać 1,5 szklanki wody. Dodać pokrojone w słupki marchewki i pietruszkę, poszatkowaną kapustę, liść laurowy, sól oraz kilka ziaren pieprzu.
Pokrojone buraki dusić na maśle razem z pokrojona w talarki cebula, podlewając wywarem. Oczyszczone grzyby pokroić w plastry. Gdy mięso będzie na wpół miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i grzyby. Gotować, aż będą miękkie. Zupę połączyć z burakami i kwasem buraczanym. Dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę oraz posiekany czosnek i zagotować.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER