Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Barszcz czerwnony na kabanosie, z kapustą.

Opis:

Zazwyczaj jem zupę przez parę dni, dlatego urozmaicam ją dodatkami, np. jajkiem ugotowanym na twardo i pokrojonym w kostkę, bądź ugotowaną piersią z kurczaka.

Zupa zastępuje mi cały obiad, dlatego musi być gęsta.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
średnie buraki 4 gramów
biała kapusta 0.5 gramów
aromatyczne kabanosy 3 sztuk
słodka papryka 1 łyżek deserowych
wegeta według uznania
ocet 2 łyżek stołowych
liść laurowy według uznania
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Obieramy buraki i ścieramy na tarce.
Z kapusty wykrawamy twarde części, i liście kroimy w średnie kwadraty.

Buraki wrzucamy do garnka, zalewamy chłodną wodą, aby były przykryte na pare centymetrów, wrzucamy kostki rosołowe, i stawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pare minut, wrzucamy pokrojoną kapustę, oraz pokrojone kabanosy na kółeczka o grubości ok 0.5 cm.

Delikatnie doprawiamy wegetą, solą, pieprzem, słodką papryką dodajemy także ziele ang. oraz liść laurowy, stawiamy na malutki gaz i gotujemy pod przykryciem ok 30 min.

Na koniec ścieramy czosnek nożem, oraz dodajemy do garnka razem z octem,
doprawiamy ostatecznie do smaku solą, pieprzem, i wegetą

Jeśli potrzeba w trakcie gotowania dodajemy wody, lub odkrywamy przykrywkę, i odparowujemy ją pod koniec na większym ogniu, zupa ma być stosunkowo gęsta.

Uwagi:

Jestem studentką.

Często nie mam czasu gotować zupy i obiadu, dlatego jestem fanką gęstych zup z mięskiem, które gdy wrócę zmęczona do domu mogę szybko odgrzać w mikrofalówce bądź na kuchence, i są jednocześnie pożywne



Biała kapusta - pół małej lub ćwiartka dużej

Autor: Johenna

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER