Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pasta z ciecierzycy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciecierzyca konserwowa 1 puszka
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 sztuk
jogurt naturalny 100 gramów
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
papryka mielona slodka według uznania
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ciecierzycę opłukać na sitku wodą i osączyć. oczyszczony czosnek rozdrobnić i wymieszać z ciecierzycą, sokiem z cytryny oraz jogurtem. Wszystko zmiksować na puree. Mieszając doprawić kminkiem, cukrem, solą oraz pieprzem. Polać oliwą i posypać odrobina mielonej papryki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER