Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z papryki i brzoskwiń

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka żółta 4 sztuk
papryka czerwona 4 sztuk
brzoskwinie konserwowe 600 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone papryki pokroić w ćwiartki i ułożyć na blasze skórką do góry i opiekać w 250 stopniach, aż pod skórką utworzą się pęcherze powietrza. Zdjąć skórkę, przykryć paprykę wilgotną ściereczką i odstawić na kilka minut, potem pokroić w paseczki.
Osączone brzoskwinie pokroić na niewielkie kawałki.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sosem skropić paprykę i brzoskwinie, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER