Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Przysmak z migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 40
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda z kwiatów pomarańczy 1 łyżek stołowych
Syrop kokosowy 2 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 100 mililitrów
cukier 250 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 100 gramów
migdały 80 gramów

Wykonanie:

Wymieszać mąkę z 6 łyżkami wody, a żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do garnka wlać 125 ml wody, syrop oraz cukier i doprowadzić do wrzenia tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Dodać mąkę z wodą i gotować 2 minuty. Wlać wodę z kwiatu pomarańczy oraz sok pomarańczowy i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dobrze wymieszać i przelać do wyłożonych folią foremek. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Zastygłą masę wyjąć z formy, usunąć folię, pokroić w kostkę, obtoczyć w wiórkach, a na każdym kawałku położyć migdał bez skórki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER