Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki jagnięce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotleciki jagnięce z kostką 12 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
bakłażan 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
listki bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyty, osuszony bakłażan pokroić w plastry i oprószyć solą. Oczyszczona cukinie pokroić w plastry. Oczyszczona paprykę pokroić w ćwiartki. Warzywa oprószyć pieprzem, skropić oliwą i upiec na ruszcie.
Opłukane kotlety osuszyć, oczyścić, zostawiając warstwę tłuszczu. Z końcówek kości zeskrobać mięso i błony. Lekko zbić tłuczkiem i wyrównać. Oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Piec na mocno rozgrzanym grillu 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso pozostało w środku lekko różowe.
Kotleciki ustawić kostkami do góry. podawać z pieczonymi warzywami i świeżym pomidorem, pokrojonym w ćwiartki, posypanym listkami bazylii.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER