Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

12 słoików meksykańskich ogórków

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogorki 4 kilogramów
sól 8 łyżek stołowych
chili 2 łyżek stołowych
olej 0,5 szklanek
Główka czosnku 1 sztuk
ocet spirytusowy 1/5 szklanek
cukier 500 gramów
liść laurowy 6 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
gorczyca 3 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Wyszorowane ogórki pokroić w plastry 2 cm grubości. Oprószyć sola i odstawić na 12 godzin, od czasu do czasu mieszając.
Olej zagotować i gorącym polać ogórki. Dodać zmiażdżony czosnek, chili, paprykę, liście laurowe, gorczycę oraz ziele angielskie i wymieszać.
Zagotować ocet z cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gorącą zalewę wlać do ogórków i odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików i zakręcić.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER