Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krem ogórkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion 1 litrów
ogórek 1 sztuk
koperek 0,5 pęczek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
śmietana 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
łosoś wędzony 1 plastry

Wykonanie:

Umyty duży ogórek zetrzeć na tarce (gruby plaster odłożyć do dekoracji). Opłukany, osaczony koperek posiekać. Do bulionu dodać ogórki oraz koperek i skropić sokiem cytrynowym. Gotować 30 minut. Wlać 3/4 śmietany, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zupę podawać z kleksem śmietany i paskami łososia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER