Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Casarecce alla carbonara

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szalotka 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa według uznania
boczek wędzony 200 gramów
śmietana 0,5 litrów
makaron casarecce 500 gramów
żółtka 4 sztuk
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
listki bazylii według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulkę oraz czosnek drobno posiekać i zeszklić na oliwie w głębokiej patelni. Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć na małym ogniu 5 minut. Odlać nadmiar tłuszczu i dodać gęsta śmietanę. Gotować jeszcze na małym ogniu 7 minut. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony dodać do sosu i wymieszać. Podgrzewać jeszcze 2 minuty i zestawić z ognia. Mieszając, dodać żółtka, uważając, aby się nie ścięły. Danie posypać startym parmezanem i udekorować bazylią lub natka pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER