Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sandwicz klubowy

Opis:

Amerykańska kanapka.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chleb tostowy 12 sztuk
sałata lodowa 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
sos remulage 4 łyżek stołowych
bekon 4 plastry
pierś indyka 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Mięso pokroić na 8 plastrów i usmażyć na maśle na zloty kolor. Na tym samym tłuszczu usmażyć na chrupko bekon. Oczyszczone listki salaty osączyć. Umyte pomidory pokroić w plastry. Z chleba przygotować tosty. Podpieczone kromki posmarować sosem remoulade lub majonezem. Na 4 położyć połowę pomidorów, po 2 plastry usmażonej piersi i przykryć tostem. Na nim ułożyć bekon i sałatę, resztę pomidorów i przykryć tostem. Każdy sandwicz przekroić po przekątnej.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER