Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Dorsz zapiekany z makaronem i winogronami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z dorsza 600 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
winogrona bezpestkowe mieszane 250 gramów
makaron wstążki 400 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyty, osuszony filet podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce.
Umyte winogrona, większe można przekroić na pół. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Osączony ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Oprószyć sola oraz pieprzem. Położyć rybę, posypać winogronami, skropić oliwą i zapiekać ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER