Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Buraczki z serem pleśniowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki 4 sztuk
ser z niebieską pleśnią 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
kolendra 0,5 pęczek
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 0,5 szklanek
cukier 0,5 łyżek deserowych
musztarda Dijon 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sos: utrzeć musztardę, ocet, oliwę, sól, cukier oraz pieprz na gęsty sos.
Wyszorowane buraki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na suchej patelni uprażyć orzechy. oczyszczoną, osączoną kolendrę pokroić.
Na dużym płaskim talerzu ułożyć w rozetę buraczki. Obficie skropić sosem, posypać rozkruszonym serem oraz pokruszonymi orzechami, pieprzem i listkami kolendry.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER