Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Likier malinowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maliny 3 kilogramów
spirytus 1 litrów
cukier 1 kilogramów

Wykonanie:

Opłukać połowę malin, osączyć i wsypać do słoja. Lekko ugnieść i zalać spirytusem. Po upływie doby spirytus zlać i zalać nim tak samo przygotowane pozostałe maliny. Następnego dnia spirytus ponownie zlać i przefiltrować przez bibułkę.
Z cukru i 0,5 litra wody ugotować syrop i odstawić. Do jeszcze ciepłego syropu powoli wlać spirytus i wymieszać. Likier rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER