Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Konfitura z porzeczki czarnej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
porzeczki czarne 1,5 kilogramów
cukier 1 kilogramów

Wykonanie:

Do naczynia włożyć 1/3 oczyszczonych owoców, zgnieść je i doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier, mieszać, aż się rozpuści i powstanie gęsty syrop. Wsypać pozostałe porzeczki i gotować do chwili, gdy owoce zaczną opadać na dno naczynia, a konfitura po odparowaniu nadmiaru wody, stanie się dostatecznie gęsta. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, do ostygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER