Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Brzoskwinie z sosem migdałowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinie 2 sztuk
masło 0,5 kostek
cukier puder 3 łyżek stołowych
cukier brązowy 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
laska wanilii 1 sztuk
mleko 1 szklanek
płatki migdałowe 100 gramów
miazga moigdałowa 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Umyte brzoskwinie przekroić na pół i wyjąć pestkę. Szklankę wody zagotować z cukrem brązowym oraz laską wanilii. Do syropu włożyć połówki brzoskwiń i chwile pogotować, obracając, żeby syrop objął całość owocu.
Masło rozpuścić z cukrem pudrem, powoli dodać mąkę i razem składniki rozprowadzić. Mieszając, stopniowo dolewać mleko. Na koniec wymieszać z miazgą migdałową lub drobno posiekanymi migdałami oraz płatkami (część odłożyć do posypania). Wymieszać.
Z syropu wyjąć połówki brzoskwiń i w miejsce pestki nałożyć sporą porcję sosu migdałowego. Całość posypać płatkami migdałowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER