Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Chutney z rodzynkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 16 sztuk
cebula 2,5 sztuk
ocet winny 0,5 litrów
rodzynki 200 gramów
cytryna 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
cukier 500 gramów
sól 1 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Obrane jabłka pokroić w grubą kostkę, usuwając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane cytryny pokroić w cienkie plasterki. Dusić jabłka z octem do miękkości. Dodać cukier, posiekaną cebulę i czosnek oraz cytryny. Mieszając, gotować na wolnym ogniu 30 minut. Wsypać przyprawy oraz wypłukane , osączone rodzynki i dusić jeszcze 10 minut. Gorący sos przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 minut. Podawać do mięs lub wędlin.

Uwagi:

Imbir- posiekany.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER