Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Kompot jabłkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów
cukier 200 gramów
goździki 4 sztuk
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
skórka z cytryny 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte, pokrojone na ćwiartki jabłka zalać 2 litrami wody Dodać goździki, cynamon oraz skórkę z cytryny i gotować, aż jabłka się rozpadną. Lekko przestudzone przecedzić przez sito wyłożone gazą. Klarowny płyn wlać do garnka, wsypać cukier i zagrzać, by się rozpuścił. Przelać do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut w 85 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER