Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Tatar z dodatkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula czosnkowa 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
polędwica wołowa 500 gramów
papryka mielona słodka według uznania
papryka mielona ostra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
lubczyk suszony według uznania
szprotki w oleju 100 gramów
grzybki marynowane 100 gramów
pieprz zielony marynowany 20 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
listki lubczyka według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę posiekać. Z wyszorowanej cytryny otrzeć skórkę. Sokiem z połowy cytryny skropić cebulę i wymieszać z otarta skórka.
Oczyszczona polędwice, zmielić lub posiekać w malakserze. Dodać sok z połowy cytryny oraz przyprawy i wymieszać. Ułożyć na talerzu i zrobić wgłębienie na żółtko. Mięso obłożyć posiekaną cebulą, szprotkami oraz posiekanymi grzybkami. Polać oliwą i posypać marynowanym pieprzem. Tuż przed podaniem ułożyć żółtko oraz udekorować listkami lubczyku i podawać z białym pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER