Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Diabełki wiśniowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
cukier puder 0,5 szklanek
ser mielony półtłusty 250 gramów
margaryna 1 sztuk
jajka 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
przyprawa do kawy i deserów 1 szczypta
wiśnie drylowane 1 szklanek
sok wiśniowy 5 łyżek stołowych
cukier puder 0,5 szklanek

Wykonanie:

Z przesianej mąki wymieszanej z proszkiem, cukru, sera margaryny oraz jajka zagnieść gładkie ciasto. Dodać odrobinę przyprawy do kawy i deserów. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Wyciąć z ciasta kwadraty, na środku każdego kawałka układać wiśnie i zawijać rogaliki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, na zloty kolor, ostudzić.
Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem wiśniowym.
Ciasteczka polać lukrem i pozostawić na chwilę, żeby zastygł.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER