Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki w czerwonej kapuście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 1 sztuk
kasza gryczana (woreczek) 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 6 łyżek stołowych
mięso mielone 500 gramów
jajka 2 sztuk
majerane według uznania
papryka mielona słodka według uznania
bulion 2 kostek
sok pomidorowy 1 litrów
sól według uznania

Wykonanie:

Po wycięciu głąba kapustę gotować w całości ok. 30 minut, ostudzić i zdjąć liście.
Kasze ugotować na sypko. Oczyszczona cebule posiekać i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Wymieszać z kaszą, mięsem oraz jajkami. Doprawić do smaku solą, majerankiem oraz papryka. W kapuściane liście zawijać farsz. Każdy gołąbek spiąć wykałaczką. Na rozgrzanej reszcie oliwy podsmażyć gołąbki, po 10 minut a każdej strony. Na spód rondla położyć odłożone liście kapusty, ułożyć na nich gołąbki i zalać rozpuszczonymi w litrze wody kostkami bulionu. Dusić ok. 60 minut. Gdy bulion odparuje, uzupełnić go sokiem pomidorowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER