Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Krem ziemniaczano-imbirowy z gruszką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gruszka 1 sztuk
kolendra swieża według uznania
oliwa 6 łyżek stołowych
pasta paprykowa 1 łyżek stołowych
ziemniaki 5 sztuk
imbir (2 cm) 1 sztuk
szalotka 1 sztuk
kurkuma 0,5 łyżek deserowych
bulion warzywny 1,5 litrów
śmietana 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyciąć z gruszki małe kuleczki. Kilka gałązek opłukanej, oczyszczonej kolendry posiekać, wymieszać z oliwa oraz pikantna pasta. Do powstałej marynaty włożyć kuleczki z gruszki. Oczyszczone ziemniaki i imbir pokroić w kostkę, a szalotkę posiekać. Na oliwie podsmażyć szalotkę, imbir oraz ziemniaki, dodać kurkumę i zalać bulionem. Gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować na krem, dodać śmietanę i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Ponownie zagotować. Podawać zupę z kulkami marynowanej gruszki.

Uwagi:

Pastę paprykową można zastąpić pastą chilli.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER