Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Wołowina po francusku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 750 gramów
marchewka 400 gramów
cebula 250 gramów
pieczarki 250 gramów
boczek wędzony 150 gramów
olej 6 łyżek stołowych
wino czerwone 1 szklanek
bulion 1 szklanek
liść laurowy 2 sztuk
tymianek 0,5 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Boczek i umyte, osuszone mięso pokroić w paski. oczyszczona marchewkę pokroić w krążki, a cebulę w cząstki, pieczarki na ćwiartki.
Boczek podsmażyć na oleju i wyjąć. W tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa, a potem mięso. Całość oprószyć sola, pieprzem i cukrem, dodać listki i tymianek. Wlać połowę wina oraz bulionu i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając resztą wina i bulionu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER