Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina w piwie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
smalec 2 łyżek stołowych
śliwki suszone 50 gramów
pomidory 4 sztuk
seler naciowy 3 łodyga
piwo jasne 0,33 litrów
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
natka piertruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte śliwki namoczyć w letniej wodzie. Sparzone pomidory obrać ze skórki, umyty seler pokroić na kawałki. Umyte, osuszone mięso pokroić w grubą kostkę i przyrumienić na smalcu i przełożyć do rondla razem z tłuszczem. Po 10 minutach dodać śliwki, pomidory i przyprawy, zalać piwem, posolić i dusić jeszcze 35 minut. Posypać posiekaną natka. Podawać z ryżem na sypko, wymieszanym z zielonym groszkiem.

Uwagi:

Mięso można też dusić w rosole zamiast w piwie.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER